tarta tatin

El deliciós Pastís Tatin de poma, una recepta clàssica francesa!

La Tatin és un pastís de poma caramel·litzada que s’enforna al revés, és a dir, amb la base a la part superior. A l’hora de presentar-la, se li gira i se serveix normal, amb la fruita cara amunt. Aquesta manera de cuinar-la fa que les pomes es fundin amb el caramel donant-los aquest sabor i textura inigualables.

La llegenda explica que el pastís es va inventar per accident a l’Hotel Tatin, a prop d’Orleans, que, per cert, encara està en actiu i continua servint les postres en qüestió. Aquest establiment, a finals del segle XIX estava regentat per les dues germanes del mateix nom a les quals se’ls atribueix el pastís.

En una primera versió, es diu que un dia una de les germanes Tatin va oblidar col·locar la massa al pastís i se la va posar per sobre a meitat del fornejat. Al final, li va capgirar perquè semblés que no havia passat res. Una altra versió diu que se’ls va trencar l’elaboració i per no desaprofitar les pomes, les van reutilitzar per enfornar un altre pastís posant la massa a sobre.

En l’actualitat, se sap que l’origen del pastís Tatin no va ser cap accident, ja que el pastís «invertit» era molt típic a la regió on vivien les germanes i ja es feia des de molt abans. El que sí que és cert és l’esforç i la dedicació que Stéphanie i Caroline van posar per aconseguir un pastís sublim, que frega la perfecció.