POMES

El viatge de la poma: Des del planter fins a la taula

En el món de l’agricultura, la poma es presenta com un símbol de bellesa, sabor i tradició. Però, darrere d’aquesta fruita tan apetitosa hi ha un viatge fascinant que comença en un petit planter i culmina en la nostra taula. Avui, ens embarquem en un recorregut per descobrir com es planta, creix i dona fruit una pomera, desvelant els secrets d’aquest cultiu mil·lenari.

Plantada amb cura i esperança:

El viatge de la poma comença amb la selecció d’un planter adequat. A partir d’un portaempelt i una varietat empeltada, neix una petita planta plena de potencial. La terra s’ha de preparar amb cura, proporcionant els nutrients necessaris per al seu desenvolupament. Un reg abundant i un control de plagues i malalties són essencials en aquesta fase inicial.

Creixent sota el sol i la pluja:

Amb el temps, la pomera va creixent, convertint-se en un arbre majestuós que adorna el paisatge. Les seves branques s’estenen cap al cel, buscant la llum del sol que alimenta la seva fotosíntesi. Les arrels s’enfonsen en la terra, absorbint l’aigua i els nutrients que permeten el seu creixement. Durant la primavera, l’arbre es vesteix de flors blanques i rosades que atreuen els insectes pol·linitzadors, els quals són claus per a la fecundació i la formació del fruit.

La floració: Un espectacle de colors i esperances:
La floració de la pomera és un espectacle de colors i perfums que anuncia l’arribada del fruit. Milers de flors blanques i rosades cobreixen l’arbre, atraient pol·linitzadors com abelles, papallones i mosquits. La pol·linització creua les flors, permetent la fecundació i la formació dels fruits.

El fruit: Un regal de la natura:
Després de la floració, els petits fruits comencen a prendre forma. A poc a poc, van creixent i madurant, passant de verds a vermells, grocs o rosats, segons la varietat. El fruit de la pomera és una veritable obra d’art de la natura, farcit de dolçor, aroma i nutrients. La seva pell fina i cruixent protegeix una carn sucosa i saborosa que ens brinda un plaer inigualable.

Collita: El moment de la recompensa:
La collita de les pomes és un moment de gran satisfacció per als agricultors. Els fruits madurs es cullen amb cura, un per un, per evitar danys a la planta. Cada poma se selecciona per la seva mida, color i textura, assegurant-se que estigui en el seu punt òptim de maduresa per a gaudir del seu millor sabor.

Varietats per a tots els gustos:
El món de les pomes és immens i divers. Existeixen milers de varietats, cadascuna amb les seves característiques úniques de sabor, aroma, textura i color. Des de les dolces i cruixents Golden Delicious fins a les àcides i aromàtiques Granny Smith, hi ha una poma per a cada gust i ocasió.

Poda: Un art al servei de la salut:

La poda és una pràctica essencial per al bon creixement i la producció de la pomera. Eliminar branques malaltes o mal posicionades permet que l’arbre concentri la seva energia en els fruits, a més de facilitar la collita i la penetració de la llum i l’aire. La poda també ajuda a controlar la forma i l’alçada de l’arbre, adaptant-lo a les necessitats del cultiu.

Del camp a la taula: Un viatge ple de passió:

El viatge de la poma és un procés ple de passió i dedicació. Des de la selecció del planter fins a la cura del cultiu i la collita final, cada etapa requereix coneixements, experiència i un respecte profund per la natura. En comprar pomes de la nostra cooperativa, no només adquireixes un fruit deliciós sinó que també contribueixes a un model de producció sostenible i responsable.

La poma és un símbol de salut, sabor i tradició. Però darrere d’aquesta fruita hi ha una història fascinant que comença amb un petit planter i culmina en la nostra taula. En comprendre el viatge de la poma, podem apreciar encara més aquest regal de la natura i valorar el treball dels agricultors que fan possible el seu cultiu sostenible.